Home » Бабец театар од Битола беше дел од „Македонското културно лето“ во Албанија

Бабец театар од Битола беше дел од „Македонското културно лето“ во Албанија

by culturalchat

Во Пустец, Албанија, седиштето на истоимената општина пред најмладите, нивни родители и други жители беше прикажана претставата „На гости кај Кате и Фреда“ на Бабец Театар, Битола, во рамките на 19. издание на фестивалот „Македонско културно лето 2024″. Во истата играат: Кате-Јулијана Мирчевска,Фреда-Катерина Аневска Дранговска, Миранда-Марија Стефановска.Претставата работена по делото на Ингеборг фон Задов, во режија на Јован Ристовски ја имаше својата премиера неодамна на Новата сцена во Центар за култура Битола . Детската театарска претстава е дел од годишната програма на Министерство за култура и е финансиски поддржана од официјалниот партнер Комерцијална банка АД Скопје .

 

Related Articles