Home » Изложба на Владимир Лазоски во Битола

Изложба на Владимир Лазоски во Битола

by culturalchat

Во изложбениот салон на ДЛУБ, денес со почеток од 19.30, ќе биде презентирана изложбата на Владимир Лазоски.

Тој е роден во Охрид во 1946 година. Завршува средно уметничко училиште и дипломира на Педагошкиот факултет во Скопје. Работниот век го поминува предавајќи во повеќе училишта во Скопје. Член е на ДЛУМ, претседател на Детскиот ликовен центар – Скопје и претседател на Градското здружение на ликовни педагози. Тој е организатор и учесник на повеќе ликовни колонии во Струга, Љубанци, Св. Пантелејмон и др. Пред јавноста се претставува со неколку самостојни и многубројни групни изложби. Во периодот од 1986 до 2023 година неговото ликовно творештво е одбележано со разни циклуси – „Сонување“, „Скопска чаршија“, „Порти“, „ Будење“, „Размисли“, „Грации“, „Арлекин“… На изложбата ќе бидат претставени дела од овие различни временски циклуси.

Related Articles