Home » Наскоро Шекспир фестивалот во Битола

Наскоро Шекспир фестивалот во Битола

by culturalchat
По двегодишна пауза поради светската пандемија, оваа година ќе се одржи 8от по ред “БИТОЛА ШЕКСПИР ФЕСТИВАЛ” кој ќе биде под мотото “THOUGHT IS FREE”.
Фестивалот ќе живее 6 дена и тоа од 25.06 до 30.06.2022г., на сцената на Народниот театар – Битола.
Посетителите ќе имаат ретка можност да ги погледнат театрите од Полска, Црна Гора, Албанија, Италија, Бугарија и секако Битолски театар како домаќини.
 Подетални информации во текот на целата оваа недела.

Related Articles