Home » Наскоро, јубилејно издание на Шопеновата вечер во Битола

Наскоро, јубилејно издание на Шопеновата вечер во Битола

by culturalchat

Државното музичко училиште-Битола во соработка со Друштвото за македонско-полско пријателство и соработка „Висла“, огранок во Битола, a со поддршка на Амбасадата на Република Полска во Македонија, го организираат 30. издание на Шопеновата вечер. Овогодинешното издание ќе се одржи на на 7. Ноември со почеток во 19:00 часот, во прекрасниот Офицерски дом. На настанот на кој ќе прозвучат најубавите композиции од Фредерик Шопен ќе се претстават младите музички таленти од нашиот град и тоа:

Марко Буџаковски, Јана Попрцова Трајковска, Алексеј Белевски, Јане Петровски, Теона Буџаковска, Деспина Куновски, Јана Стојковска, Лина Димовска, Јана Блажевска, Мила Петровска, Софија Михајловска, Кристијана Илиевска, Анастасија Петреска, Давид Стојчевски, Аница Нелоска, Андреа Николовска, Арсениј Ангелески и Димитриј Стојчевски.

 

 

 

Related Articles