Home » Промоција на книгата „Споменар“ на Виолета Лазаревска

Промоција на книгата „Споменар“ на Виолета Лазаревска

by culturalchat

На 26 мај, (петок) ќе се одржи промоција на книгата „Споменар“ од авторката Виолета Лазаревска, во НУУБ.„Св.КЛимент Охридски“, Битола.

Марјан Костовски за книгата ќе напише:

„ Со ова дело Лазаревска  на читателската публика и нуди свежа едноставност која засекогаш ќе остане како “вечност што не старее”.

Рецензентката Ј. М – Георгиева вели:

„Споменар“  прилега на разговор меѓу блиски пријатели… Жив, спонтан, едноставен, неоптоварен со “украси”, топол, мудар, искрен е нивниот разговор“.

Промоцијата ќе се одржи од 14 часот.

Related Articles