Home » Театарската претстава „Сам против сите“ ќе гостува во Битола

Театарската претстава „Сам против сите“ ќе гостува во Битола

by culturalchat

Театарската пиеса „Сам против сите“ ќе биде изведена во Битола, во Центарот за култура, на 7.12, во малата сала со почеток од 19 часот.

Автор на текстот е драматургот Огнен Неделковски, режисер е Сашо Ристовски, а музиката е дело на младиот композитор Филип Неделковски. Во претставата играт Магдалена Ризова – Черних и Сашо Ристовски, како и младиот и талентиран актер Димитрие Марковски.

Темата на оваа пиеса е борбата против анксиозноста и депресијата. Лекот за нив се наоѓа во секој од нас, само треба да го најдеме. Целта на „САМ ПРОТИВ СИТЕ“ е да им помогне на сите луѓе да се погледнат во огледало, да се соочат со своите стравови и да се изборат за своето место под сонцето. Анксиозноста и депресијата се најсериозни болести и најголеми непријатели на луѓето во 21-от век. Тие не бираат возраст, пол, вера или националност. Во секоја личност наоѓаат плодна почва и напаѓаат. Траат долго и полека, но сигурно ги уништуваат луѓето, праќајќи ги своите војници – разните видови страв.

„САМ ПРОТИВ СИТЕ“ има за цел да ги отвори сите прашања поврзани за анксиозноста и депресијата, кои со години се кријат под тепих и за кои луѓето не сакаат да зборуваат. Преку три индивидуални човечки приказни и судбини, авторите на овој проект ќе ги откријат дел од причините за појавување на анксиозноста, ќе понудат разни начини за соочување и борба со оваа болест и секој од нив ќе излезе како победник со својот невидлив непријател.

Related Articles