Home » Туристи од Германија во Битола спасија бездомно куче

Туристи од Германија во Битола спасија бездомно куче

by culturalchat

Колку често туристите во посета на нашиот град не воодушевуваат со нивното однесување ни зборува и следната приказна која со нас ја сподели нашата читателка Миме Јанкуловска Миоски, па можеби и ние ќе земеме некој пример како треба да се однесуваме со бездомните животни.

„Носејќи го моето куче на ветеринар,влегувам внатре а во просторијата едно бебе кученце легното, до него двајца млади го опсипуваат со љубов невидена.Слушам германски зборуваат. Го прашав ветеринарот за нив и ми кажа дека го нашле кученцето на улица и го донеле на преглед, а после ревакцина ќе си го земат и во Германија“

Имено луѓето денес требало да си бегаат после еднодневна прошетка низ Битола(биле кампери), но сега ќе останат уште 21ден тука за кучето, за ревакцина и после сите среќни заедно ќе се вратат во Германија.

„Боли што многу вакви бебиња има насекаде низ нашиот град, но и многу се израдував и со солзи радосници морав да ја споделам приказната и да се помолам на Бога што повеќе вакви луѓе да ја посетат нашата Битола па и цела Македонија“,додаде за крај Миме.

Прекрасна позитивна случка за убав почеток на неделата, се надеваме и ние дека ќе имаме можност да пишуваме и за други вакви позитивни случки, благодариме за споделениот настан.

Related Articles