Home » Членовите на Сумнал во посета на Битолскиот театар

Членовите на Сумнал во посета на Битолскиот театар

by culturalchat

Членовите на Здружението за развој на ромската заедница „Сумнал“, ја посетија театарската претстава „Малиџано“ од битолскиот театар и уживаа во актерската изведба на актерите вклучени во претставата.

„Оваа година е година на културата и уметноста. Сите заедно уживавме во прекрасната театарска претстава. Им благодариме на Билјана Крајчевска и директорот на НУ. Народен театар, Битола, Иван Јерчиќ, за дадената можност да уживаме во прекрасната претстава. Толку многу моќни пораки допреа до сите нас, што пуштивме и солзи. Повеќето од возрасните корисници за прв пат влегоа во театар и прв пат гледаа претстава. Да, таа вечер направивме промени“, ни изјавија од Сумнал.

Активноста ја спроведоа преку нивниот солидарен проект „Заедно посилни“, а корисниците имаа голема корист од дружењето и размената на позитивна енергија.

Проектот е финансиран од Националната агенција за европски програми и мобилност преку програмата на Европскиот солидарен корпус на Европската унија.

 

Related Articles