Home » Best od stand up на Охридскиот маратон на комедијата

Best od stand up на Охридскиот маратон на комедијата

by culturalchat

Вториот ден на четвртиот маратон на комедијата во Охрид, односно на 22-ри јули, петок, продолжува со BEST OF STAND UP заедно со Никола Тодороски, Никола Братучед Сиљаноски, Јован Цветкоски, Илија Богданоски, Зоран Донев.

Ова шоу е репрезент за Охридската стендап сцена. Во ова шоу имате шанса да гледате комичари со огромна километража и комичари кои храбро го даваат најдоброто од себеси и до крај се борат да почувствувате болка во стомачните.


На годинешниот маратон кој ќе трае со до 14-ти август, свое шоу на англиски јазик ќе има и Влад Илиќ кој доаѓа од Лондон, како и познатите актери Атанас Атанасовски, Тино Костадиноски и Бојан Кирковски од Скопје. Секако тука се и препознатливите шоуа Импровокација, Евтини Секс Приказни и Two mothers brothers – комеди кабаре на актерите Стрезо Стаматовски и Никола Тодороски.

Best od stand up ќе се изведе во Џез ин со почеток од 20 часот.

Related Articles