Home » Денес во Битола:детската театарска претстава „На гости кај Кате и Фреда“

Денес во Битола:детската театарска претстава „На гости кај Кате и Фреда“

by culturalchat

Најновата претстава на Бабец театар ,, На гости кај Кате и Фреда ” -од Ингеборг фон Задов, во режија на Јован Ристовски ќе биде изведена денес, со почеток во 18 часот на Новата сцена во Центар за култура Битола .

Детската театарска претстава е дел од годишната програма на Министерство за култура и е финансиски поддржана од официјалниот партнер Комерцијална банка АД Скопје . Играат: Кате-Јулијана Мирчевска,Фреда-Катерина Аневска Дранговска, Миранда-Марија Стефановска.

Related Articles